Om oss

Vår historia

Connecting Capital investerade i VA Gruppen och bildade VA Nordic hösten 2021. Connecting Capital är ett modernt familjeägt investeringsföretag med fokus på framtidsområden som VA, elektrifiering och uppkopplade produkter och tjänster, alla med ett hållbarhetsperspektiv.

Genom Connecting Capital får vi industriellt kunnande såväl som finansiell styrka och tillsammans ser vi fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande både geografiskt och kompetensmässigt. 

Connecting Capital har under slutet av 2020 gjort IPO i Fasadgruppen, nordens största fasadentreprenör.

Fakta om VA Nordic

Omsättning: 800 000 tkr
Antal anställda: ca: 300 st

Organisationen

Genom att låta framgångsrika entreprenörer bli en del av VA Nordic, förenar vi entreprenörskapet med ständig utveckling.

Förvärv

Connecting Capital förvärvade majoriteten av aktierna i oktober 2021, med avseende att växa koncernen vidare med tidigare ägare och nuvarande VD och delägare, Per Jönsson.
• 17 februari 2022 – Peters Geotekniska Borrningar AB.
• 31 maj 2022 – Rensman Rörrensning AB.
• 14 juni 2022 – L. J. Mark & Anläggningar AB.
• 21 juni 2023 – Svatek AB
• 2 oktober 2023 – Jämstorps Entreprenad AB

Strategi

Innovationer och teknologiska framsteg är en grundpelare i VA Nordic, strävan om hållbara lösningar för såväl ekonomiska som miljömässiga utmaningar.

Vi tror på ständig utveckling och har som ambition att bli rikstäckande specialister genom att låta framgångsrika entreprenörer bli en del av VA Nordic, där vi förenar entreprenörskapet med en gemensam vision och styrka genom att hjälpas åt.

Vårt mål är att alltid vara i framkant med den senaste tekniken. Innovation är ett viktigt sätt att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling.

Part of VA Nordic
Bild på logga från VA gruppen
Bild på logga från LJ Mark
Bild på logga från Rensman
Bild på logga från PGBorrning AB
Bild på logga från Svatek
Bild på logga från Jämstorps Entreprenad